0406.2013

OFERTA SPÓŁKI ZZN WAM NA ZARZĄDZANIE ZASOBEM KOMUNALNYM MIASTA POZNAŃ UZNANA ZA NAJKORZYSTNIEJSZĄ

Spółka ZZN WAM firma zarządzająca nieruchomościami mieszkaniowymi i komercyjnymi w całej Polsce, posiadająca oddział w Poznaniu,złożyła ofertę z najniższą ceną w przetargu na zarządzanie zasobem komunalnym miasta Poznań o łącznej powierzchni 1,35 mln m². Wartość brutto złożonej przez ZZN WAM oferty wyniosła 24,7 mln zł. Przetarg ogłosił Zarząd Komunalnych Zasobów Lokalowych. Czas trwania projektu objętego przetargiem to 48 miesięcy.

Cieszymy się, że zaoferowana przez nas cena w przetargu na zarządzanie zasobami komunalnymi miasta okazała się najniższa tym bardziej, że różnica pomiędzy złożonymi ofertami były stosunkowo niewielka – biorąc pod uwagę skalę i czas trwania projektu. Zgodnie z kryteriami przetargu oznacza to, że nasza oferta została uznana za najkorzystniejszą. Czekamy na finalne ogłoszenie wyników przetargu, planowane na przyszły tydzień – mówi Tadeusz Kosior, Prezes Zarządu ZZN WAM.

ZZN i nasz oddział w Poznaniu ma wieloletnie doświadczenie w zarządzaniu nieruchomosciami, w tym zasobami komunalnymi. Chcemy nadal rozwijać oddział poznański wykorzystując lokalne zasoby. Widzimy szanse na dalszą rozbudowę oddziału i rozszerzanie zakresu oferowanych usług - mówi Andrzej Borkowski, Dyrektor Oddziału ZZN WAM w Poznaniu.

Dodatkowych informacji udziela:
Beata Cioczek
M+G
Tel. +48 22 416 01 02, +48 508 385 432
e-mail: beata.cioczek@mplusg.com.pl

Informacje o ZZN WAM

ZZN WAM jest największym niezależnym podmiotem (nie będącym spółdzielnią) na rynku zarządzania nieruchomościami mieszkaniowymi w Polsce. Spółka wchodzi w skład Grupy City Service - firmy zarządzającej jedną z największych grup świadczących usługi zarządzania nieruchomościami w krajach nadbałtyckich i Europie Środkowo-Wschodniej.

ZZN WAM działa poprzez 22 oddziały oraz ponad 129 biur na terenie całego kraju. Zarządza nieruchomościami w ponad 300 miastach w Polsce. Spółka zatrudnia ponad 800 pracowników.

ZZN świadczy usługi w zakresie zarządzania nieruchomościami mieszkalnymi oraz zajmuje się wytwarzaniem i dostawami ciepła w części zarządzanych budynków. Od 2013 r. spółka rozszerzyła działalność o rynek zarządzania nieruchomościami komercyjnymi. ZZN WAM świadczy w Polsce usługi dla ponad 3 300 klientów.

Klientami ZZN WAM są wspólnoty mieszkaniowe, Wojskowa Agencja Mieszkaniowa, deweloperzy, właściciele nieruchomości komercyjnych, gminy, oraz prywatni właściciele kamienic.Łącznie pod zarządem ZZN WAM znajduje się 7,7 mln m² powierzchni, co przekłada się na udziały rynkowe na poziomie ponad 3 %.