2108.2013

UMOWA O WARTOŚCI 24,7 MLN ZŁ NA ZARZĄDZANIE ZASOBEM KOMUNALNYM MIASTA POZNAŃ PODPISANA

Spółka ZZN WAM (ZZN), zarządzająca nieruchomościami mieszkaniowymi komercyjnymi w całej Polsce, posiadająca oddział w Poznaniu, podpisała z Zarządem Komunalnych Zasobów Lokalowych w Poznaniu umowę na zarządzanie zasobem komunalnym miasta Poznań o łącznej powierzchni 1,35 mln m². Wartość umowy wynosi 24,7 mln zł. Termin obowiązywania umowy to 48 miesięcy. Po wejściu umowy w życie łączna powierzchnia zarządzana przez ZZN wyniesie ok. 9 mln m².

Zakres umowy obejmuje m.in. zarządzanie obiektami mieszkaniowymi i budynkami komunalnyymi, lokalami użytkowymi, garażami, fortami i gruntami niezabudowanymi.

Umowa została podpisana przez Tadeusza Kosiora, prezesa zarządu ZZN oraz Jarosława Pucka, dyrektora ZKZL. Czteroletnia umowa obowiązuje od dnia podpisania.

Bardzo cieszymy się z podpisania umowy na zarządzanie zasobami komunalnymi Poznania i z faktu, że miasto powierzyło nam to zadanie. Wieloletnie doświadczenie w najważniejszych regionach Polski, przy wielu dużych projektach oraz korzystna oferta cenowa to nasze mocne strony, które zadecydowały o wygraniu przez nas przetargu - mówi Tadeusz Kosior, Prezes Zarządu ZZN.